Website mobielproof

Website mobielproof

Grote verandering in de wereld van webdesign:

Vanaf nu moet je website mobielproof zijn

Lees hierover de tekst van REINIER KIST in NRC-Next 30 APRIL 2015 :

‘Mobilegeddon’ is gearriveerd. Althans, zo noemen betrokkenen een ingrijpende verandering in Google’s zoekmachine.
Sinds vorige week houdt ’s werelds meest gebruikte zoekmachine er rekening mee of jouw website mobielproof is. En dat heeft grote gevolgen voor miljoenen websites, vandaar de apocalyptische bijnaam.
Is jouw website mobielproof?
Stel, je wilt dat mensen met een smartphone of tablet je site ook kunnen vinden. Wat te doen?
Kijk eerst op Google’s online test of je site aan de nieuwe criteria voldoet. Krijg je het label ‘mobielonvriendelijk’ dan is er de volgende optie:
Maak de site ‘responsive’ , dat wil zeggen dat website zich aanpast aan de breedte van het scherm.
Maak hem ‘dynamisch’, zodat elk apparaat een andere versie van de site laadt.
Sites die slecht leesbaar zijn op mobiele apparaten komen op smartphones en tablets lager in Google’s zoekresultaten te staan. Het gaat bijvoorbeeld om sites met teksten die te klein zijn voor smartphone-schermen of met links en schuifjes die slecht met een vinger zijn te bedienen.
Een hoge plek op de lijst is belangrijk.
In Europa verloopt 90 procent van de zoekopdrachten via Google. Een hoge positie in de zoekresultaten heeft voor veel bedrijven direct gevolg voor het binnenslepen van adverteerders, opdrachten of klanten. „Omdat meer mensen mobiele apparaten gebruiken om op internet te komen, moeten we onze algoritmen aanpassen aan deze gebruikspatronen”, aldus Google. Volgens het internetbedrijf wordt tegenwoordig zo’n 50 procent van alle zoekacties gedaan op een smartphone.
De meeste grote bedrijven die niet voldoen aan de nieuwe spelregels van Google zullen hun sites optimaliseren voor mobiel gebruik. Dat is precies wat Google wil: de gebruikservaring van internet op mobiele apparaten verbeteren. Het uiteindelijke gevolg: internet op een mobieltje gaat voor het oog steeds meer verschillen van internet op een pc.
Bron: REINIER KIST NRC-Next 30 APRIL 2015

Natuurlijk heeft OverLinks hierop ingespeeld. Onze eigen site is inmiddels fully responsive. Ook fritspeeters.nl en marcolina.nl hebben hun site door ons laten aanpassen en zijn nu weer verzekerd van hun plaats in de ranking.

Wil jij ook weten of je website mobielproof is? Klik hier voor de test.

Wil je je site door ons laten updaten neem dan contact met ons op.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.